Megnevezte az egyiptomi elnök a 24 áldozatot követelő kairói robbantás felelősét

török temetés
Mourners carry the coffin of Turkish police officer Hasim Usta, who was killed in the December 10 blasts outside Besiktas' Vodafone Arena football stadium, on December 12, 2016 in Istanbul. The death toll from the Istanbul twin bombings near the major football stadium has risen to 44, Turkish Health Minister Recep Akdag said on December 12. / AFP PHOTO / OZAN KOSE
Vágólapra másolva!
Az egyiptomi elnök megnevezte az öngyilkos merénylőt, aki vasárnap a kopt székesegyháznál robbantott Kairóban, és 24 ember életét oltotta ki.  
Vágólapra másolva!

Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő közölte, hogy egy 22 éves öngyilkos merénylő robbantott vasárnap Kairóban a kopt katedrális mellett. Sziszi a 24 halálos áldozat temetésén a merénylőt meg is nevezte: Safik Mahmud Mohamed Musztafa követte el az egyiptomi keresztények elleni merényletet.

Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök megnevezte az öngyilkos merénylőt Forrás: AFP/Mohamed Abdelmoaty

Az államfő közölte, hogy a biztonsági erők letartóztattak három férfit és egy nőt a robbantással kapcsolatban, és keresnek további két, szökésben lévő személyt. Szíszi egyúttal a jogrend olyan szigorítása mellett szólt, amely elrettenti a potenciális merénylőket tervezett tettük elkövetésétől.

A robbantást a muzulmán vallást alapító Mohamed próféta születésnapján követték el. A kápolnában a keresztények vasárnapra virradó éjjel a kopt naptárban a karácsonyt megelőző Kiahk hónap beköszönte alkalmából imádkoztak. Vasárnap háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el.