Törökország megpróbál folyosót nyitni Aleppónál

Syrian civil war Syria Aleppo 2016 vacuum bomb Syrian army September Sukeri
ALEPPO, SYRIA - SEPTEMBER 05: Children inspect the debris as civil defense members carry out search and rescue operation over the wreckage of collapsed buildings after Syrian army war planes staged air strikes with vacuum bombs in opposition controlled Suqari neighborhood of Aleppo, Syria on September 05, 2016. Several casualties reported after the attack. Ibrahim Ebu Leys / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Erdogan török elnök szerint a szír kormányerők megsértették a tűzszünetet Aleppónál, Aszad szír elnök háborús bűncselekményt követ el. Erdogan azt mondta, Törökország megpróbál kialakítani egy folyosót, amin a civilek és a lázadók elmenekülhetnek. A török elnök beszélni fog Vlagyimir Putyinnal az aleppói helyzetről.
Vágólapra másolva!

A szíriai kormányerők megsértették az aleppói tűzszüneti megállapodást - jelentette ki szerdán Recep Tayyip Erdogan török elnök, de hozzátette, ennek dacára

Ankara megpróbál kialakítani egy folyosót, hogy azon kimenekülhessenek a városból a civilek és a lázadók.

Beszámolt arról is, hogy még szerdán - az AFP hírügynökség szerint este -

telefonon beszélni fog Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a "nagyon törékeny" aleppói helyzet lehetséges megoldásáról.

Törökország kész fogadni a menekülőket

Befejezték az előkészületeket arra, hogy az Aleppóból elmenekülők a lázadók kezén lévő Idlíb tartományba, illetve Törökországba mehessenek - mondta. Mint fogalmazott: keblükre ölelik a hozzájuk érkezőket.

"Törökország az elnyomottak reményeként nem fogja magára hagyni Aleppó lakosságát" - tette hozzá. Hangsúlyozta: kerüljön bármennyibe is, de Ankara mindent megtesz, hogy akár csak egy ártatlan életet meg tudjon menteni.

Aszad háborús bűncselekményt követ el

A török elnök szerint

Bassár el-Aszad szíriai elnök nyíltan háborús és emberiesség elleni bűncselekményt követ el.

Hol van ilyenkor az ENSZ? - tette fel a kérdést Erdogan.