Elkezdődött Aleppó kiürítése

Szíria Aleppo
A member of the Syrian pro-government forces walks holding a Palestinian flag in the old city of Aleppo on December 13, 2016 after they captured the area. After weeks of heavy fighting, regime forces were poised to take full control of Aleppo, dealing the biggest blow to Syria's rebellion in more than five years of civil war. / AFP PHOTO / George OURFALIAN
Vágólapra másolva!
Elkezdődött Aleppó keleti részének kiürítése, elszállítják a lázadókat és a távozni akaró civileket. Az első konvojt az Orosz Megbékélési Központ tisztjei és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának képviselői kísérik. Az orosz hadügyminisztérium élőben közvetíti az evakuálást.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött az ellenzéki fegyveresek és családtagjaik elszállítása Kelet-Aleppóból - közölte csütörtökön a Szíriában működő Orosz Megbékélési Központ.

Buszokkal viszik őket

A felkelőket hozzátartozóikkal együtt autóbuszokkal a Szalaheddin negyedből az er-Rasidin negyedbe viszik, ahol más járművekre szállnak át, hogy folytassák útjukat a nagyrészt szintén lázadók kezén lévő, szomszédos Idlíb tartományba.

Élőben közvetítik

A mentőautókból és buszokból álló konvojt

az Orosz Megbékélési Központ tisztjei és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) képviselői kísérik.

A városrész kiürítésének folyamatát a központ szerint az orosz védelmi minisztérium honlapján élőben közvetítik, és a RIA Novosztyi hírügynökség oldalán is követni lehet.

200 sebesültet mentenek ki

Az ICRC korábban arról tájékoztatott, hogy folyamatban van 200 sebesült kimenekítése a felkelők ellenőrizte kelet-aleppói területről.