Egy 12 éves fiú bombát vitt a karácsonyi vásárba Németországban

Vágólapra másolva!
Egy 12 éves fiú házilag készített bombát vitt a ludwigshafeni karácsonyi vásárba, de a bomba nem robbant fel. A rendőrség szerint a fiút az Iszlám Állam egy ismeretlen tagja bujtotta fel vagy utasította a merényletre.
Vágólapra másolva!

Robbantásra készült a ludwigshafeni karácsonyi vásárban egy 12 éves fiú igazságügyi és biztonsági források szerint, és tettét csak az hiúsította meg, hogy a házilag készített pokolgép nem lépett működésbe – adta hírül a Focus című német hetilap a pénteken megjelent számában.

Az ISIS tagja bujthatta fel

A november 26-ra tervezett bűncselekmény hátteréről és a felhasznált vegyi anyagok veszélyességéről nincsenek pontos ismeretek. A támadásra készülő, iraki származású fiú 2004-ben született a Rajna-vidék–Pfalz tartománybeli Ludwigshafenben.

A nyomozók úgy vélik, hogy az "erőteljes vallási radikalizálódáson átesett" fiút az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egy ismeretlen tagja bujtotta fel

vagy utasította a tett elkövetésére.

Nem robbant fel

A Focus információi szerint csak azért nem történt nagy baj, mert

nem robbant fel a házilag készített robbanószerkezet.

A sikertelen kísérlet után a fiú a hátizsákba rejtett pokolgépet a városháza melletti bozótosban rejtette el. A gyanús csomagra egy járókelő figyelt fel, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A veszélyesen robbanékony elegy egy részét szakértők felügyelete mellett felrobbantották – írta a Focus.

Korábbi híradások arról szóltak, hogy a robbanószerkezet tűzijátékokból és csodagyertyákból kinyert anyagokból készül, amelyek bár gyúlékonyak, nem robbantak volna fel.

Megszüntethetik a nyomozást, mert kiskorú

A Focus tudomása szerint a karlsruhei ügyészség "állam elleni súlyos bűncselekmény" gyanújával nyomoz, azonban a gyanúsított kiskorúsága miatt az eljárást valószínűleg megszüntetik majd.