Ők voltak a világ legbénább bűnözői

legfurcsább bűnözők, kés, rabló
Egy 95 éves, mozgássérült asszony állított meg egy betörőt
Vágólapra másolva!
A világ leghülyébb betörői és tolvajai között van olyan, akit karatésok vertek péppé vagy egy 95 éves kerekesszékes asszony akadályozott meg, de olyan is, aki felhívta a kiszemelt áruházat, hogy megtudja, mennyi van a kasszában. Egy 18 éves betörő pedig szó szerint dedikálta a tetthelyet - írta meg az Oddee.com.
Vágólapra másolva!

Egy percen múlt

Egy percet késett a bankrabló Forrás: 123RF

2008-ban, egy februári napon, a pennsylvaniai-i Libertyben lévő Citizens & Northern Bank előtt egy férfi ült egy autóban. 11:40-re ért az épülethez, 20 percet várakozott, majd kiszállt, és a bejárathoz ment.

A 28 éves Christopher Allen Koch símaszkban, kesztyűben és fegyverrel a kezében akart belépni az ajtón 12:01 perckor, csakhogy a bank délben bezárt. Az alkalmazottak viszont még az épületben voltak és nemcsak a férfit látták, hanem

az autója rendszámtábláját is le tudták olvasni.

Azonnal hívták a rendőrséget. Kochot persze hamar elfogták.

Fekete öves karatésok karmaiban

A karatésokkal nem tudott megküzdeni egy betörő Forrás: AFP/ Altopress/Téo Lannié

A Kolumbiai Manizales város neve nem úgy cseng, mintha egy küzdősport központja lenne, pedig ez a pánamerikai karatebajnok, Christian Garces és tanítványainak otthona. Amikor egy betörő 2008-ban úgy döntött, kirabolja a bajnok házát, nem számított rá, hogy a "terepen" gyakorló karatésokkal is meg kell küzdenie.

A sportolók még azelőtt péppé verték, hogy segítségért kiálthatott volna.

A férfi nagy nehezen kiszabadult a karatésok karmai közül, és a zsákmányát hátra hagyva megpróbált elszaladni. Ez sem sikerült neki. A sportolók feltartóztatták addig, amíg nem érkeztek meg a rendőrök.

- mondta a karatebajnok.

Halottként akart hülyét csinálni a rendőrökből

2008-ban, egy Valencia melletti kisvárosban, Burjassotban egy rabló betört egy ravatalozóba, hogy így meneküljön meg a rendőrök elöl. Őket a szomszédok riasztották, mert hallották, hogy az éjszaka közepén kinyílt a ravatalozó bejárati ajtaja.

A ravatolózóban akart elbújni egy rabló Forrás: 123RF

Amikor a rendőrök a tulajdonossal együtt megérkeztek, nem hittek a szemüknek. A férfi az asztalon feküdt, egy üvegkamrában. Két dolog buktatta le.

Egyrészt lélegzett, másrészt koszos ruhában volt,

tehát cseppet sem tűnt temetésre előkészített holttestnek.

Telefonon érdeklődött, van-e pénz a kasszában

Saját magát buktatta le egy telefonnal Forrás: 123RF

2008-ban fogtak el egy 40 éves férfit az ontariói Windsorban rablás miatt. Daniel Glen egy Family Dollar nevű családi nagykereskedést szemelt ki, majd felhívott egy dolgozót, hogy megtudja, mennyi van a kasszában. A férfi valószínűleg válaszolt neki, mert Glen elindult a tetthelyre, amelynek közelében elfogták a rendőrök.

A készséges munkatárs ugyanis hívása után azonnal értesítette a rendőröket. A Canwest News Service újságírója megtudta, hogy történt már hasonló. Glent két másik lopással is meggyanúsították.

Felírta a nevét a falra, nem kellett sokáig nyomozni utána

- mondta Gareth Woods nyomozó a BBC-nek.

Saját és a bandája nevét is felírta a falra a fiatal betörő Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Seeger

A 18 éves Peter Addison egy gyerekkempinget szemelt ki. A stockporti Heaton Merseyből származó férfi barátjával, a cheshire-i Poytonban lakó Mark Ridgeway-el együtt garázdálkodott a házban. Törtek-zúztak, és a tűzoltó készülékeket is kipróbálták.

Amellett, hogy a saját nevét fekete filctollal felírta az adlingtoni Toc H központban lévő tetthelyre, a banda nevét is odabiggyesztette: „ Adlington Massiv!".

A betörő, akit legyőzött egy 95 éves mozgássérült asszony

Egy 95 éves, mozgássérült asszony állított meg egy betörőt Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung

Hajnali három óra volt, amikor egy idős, Bartlesville-ben lakó, kerekesszékes asszony csörgést hallott. Rájött, hogy a bejárati ajtajának üvegét törte be valaki, mert be akar jutni a házba. Egy csavarhúzóval felfegyverkezve az ajtóhoz gurult.

Amikor a férfikéz benyúlt az üvegmaradványok között, hogy belülről kinyissa az ajtót, az asszony megszúrta.

Aztán még egyszer és még többször is megtette. A nő segítségért kiáltott, de nem gurult arrébb, nehogy a férfinak sikerüljön a mozdulat. Amikor a rendőrök megérkeztek, a 46 éves Robert Horsley ájultan feküdt a tornácon tucatnyi szúrással a kézfején és az alkarján.

A férfi, akit legyőzött a 95 éves, mozgássérült asszony, börtönbe került.

Késeket lopott, megbotlott és megszúrta magát

Összesen 300 dollárt érő vadászkéseket lopott el egy férfi egy michigani fegyverüzletből 9 évvel ezelőtt. A zsákmányt a nadrágjába rejtette, majd kifutott az üzletből, az egyik munkatárs viszont utána eredt és sikerült utolérnie. Összeverekedtek, a tolvaj elesett, a vadászkések pedig gyomron szúrták.

- mondták a rendőrök.

Lopott autóval érkezett a saját ítélethirdetésére

Lopott autóval ment a tárgyalására, amelyen autólopás miatt kellett felelnie Forrás: AFP/Sputnik/Konstantin Chalabov

Egy 37 éves tolvaj lopott Lexus terepjáróval érkezett a bíróságra, ahová autólopás miatt idézték be.
A rendőrök akkor kezdtek gyanakodni, amikor meglátták a San Franciscó-i fodrászt, amint odasétál egy parkoló autóhoz, kulcsokkal a kezében.

Az is feltűnő volt, hogy az autó nem volt üres, ugyanis vele együtt több kiskutyát, Yorkshire Terriert is ellopott.

A férfit ebben az ügyben autólopással és állatkínzással vádolták meg, miközben egy 125 ezer dollár értékű Porsche miatt elítélték az épületben. Azt az autót az egyik San Anselmó-i családi háznál lopta.

Annyira örült a zsákmánynak, hogy berúgott, aztán elfogták

Egy aggódó járókelő hívta a rendőröket, amikor meglátott egy embert az út szélén a németországi Düsseldorfban. A férfi egy autóban, a volán mögött ült. Amikor a rendőrök megérkeztek, kifeszítették az autó ajtaját, és igazoltatták a sofőrt. Azonnal látták, hogy a 37 éves ember részeg, és azt is, hogy nagy hal akadt a horgukra.

- mondta a helyi rendőrség szóvivője.

Vallomásából az is kiderült, hogyan került az út szélére. Azt mondta, azért állt meg, hogy kipihenje a részegséget, mivel a sok pénz és drága ékszerek mellett egy üveg pezsgőt is zsákmányolt, és úgy döntött, megünnepeli vele a nagy fogást.

A rabló, akit falhoz szegezett a vívóbajnok

Belefutott a világbajnok kardjába Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

2007-ben Magyarországon, Budapest egyik külvárosában egy rabló átmászott egy ház kerítésén az egyik éjszaka. Pechjére az akkor 23 éves, francia-magyar állampolgárságú Virginie Ujlaky otthonát szemelte ki. Valószínűleg arra sem számított, hogy ébren találja, de ami bent várta, arra végképp nem.

A kardvívás junior világbajnoka éppen gyakorolt, amikor N. Pál elé került.

A fiatal vívó másodperceken belül

a nyakát átszúrva a falhoz szegezte a betörőt.

Virgine kihívta a rendőröket, és értesítette a mentőket is. Az orvosok megdöbbentek, amikor meglátták az "áldozatot". Alig harminc perccel később a betörő már bilincsben várta a sorsát.

"Nem rémültem meg, amikor megláttam. Jó gyakorlat volt, mert épp versenyre készültem a héten" - mondta Ujlaky.