Csaknem megismétlődött a migránsokat szállító kamion tragédiája

Vágólapra másolva!
Hatvankét afganisztáni és pakisztáni migránst talált egy kisbuszban a horvát rendőrség egy rutinellenőrzés során Zágrábtól száz kilométerre az autópályán. Sokukat szén-monoxid-mérgezéssel, eszméletlen állapotban szállítottak a közeli kórházba. Az eset szombaton késő este történt.
Vágólapra másolva!

Az N1 horvát kereskedelmi hírcsatorna beszámolója szerint az illegális bevándorlók többsége felnőtt férfi volt, de gyerekek is voltak közöttük, és bolgár embercsempészek szállították őket. A migránsok

napokig lehettek élelmiszer és ivóvíz nélkül,

átfáztak, rossz állapotban találtak rájuk a rendőrök. Több mint 40 embert kellett kórházba szállítani szén-monoxid-mérgezés miatt. Maja Grba Buljevic, a bródi (Slavonski Brod) kórház igazgatója újságíróknak elmondta: senki nincs életveszélyben, de egyeseknek napokra lesz szükségük a teljes felépüléshez.

Halálkamion

Tavaly augusztusban Parndorfnál, az osztrák A4-es autópálya melletti parkolóban találtak a rendőrök egy hermetikusan lezárt hűtőkocsit. A jármű rakterében összezsúfolt 71 migráns meghalt, Szíriából, Afganisztánból és Irakból származó emberek voltak, köztük nők és gyerekek.