A riói sikereket méltatta karácsonyi beszédében II. Erzsébet

561077613
II. Erzsébet
Vágólapra másolva!
Az olimpiai sikereket méltatta és az összefogás fontosságát hangsúlyozta hagyományos karácsonyi üzenetében II. Erzsébet brit uralkodó.
Vágólapra másolva!

A brit és a nemzetközösségi sportolók olimpiai sikereit méltatta vasárnap sugárzott karácsonyi üzenetében a brit uralkodó. II. Erzsébet királynő hangsúlyozta azt is, hogy a világ problémáit nem egyedi, hanem csak közös erőfeszítéssel lehet megoldani.

Az életének 91., uralkodásának 65. esztendejében járó királynő mindig karácsony első napján szól az Egyesült Királyság és a zömmel egykori brit gyarmatokból álló nemzetközösség népeihez.

Előre rögzített, felvételről sugárzott karácsonyi üzeneteit mindig maga írja, kormányzati beleszólás nélkül.

- fogalmazott karácsonyi beszédében a brit uralkodó.

II. Erzsébet Forrás: AFP/Daniel Roland

A királynő közvetlen utalást nem tett a brit EU-tagságról szóló júniusi népszavazásra, amelyen a szűk, 51,9 százalékos többség a kilépésre voksolt. Nem utalt beszédében arra sem, hogy a skót kormány a brit EU-népszavazás után ismét napirendre vette Skócia függetlenné válásának kérdését.

II. Erzsébet szólt a riói nyári olimpiai játékokon aratott sikerekről is.

Hangsúlyozta: volt idő, amikor a brit olimpiai érmesek nevét mindenki ismerte, olyan kevesen voltak. Rióban viszont a brit sportolók 67 olimpiai és 147 paralimpiai érmet szereztek - emlékeztetett.