Kizárták a terrorcselekményt az orosz gépkatasztrófában

tu-154 repülő balset fekete tenger
A woman lays flowers at the home stage building of the Alexandrov Ensemble (The Red Army Choir), in Moscow, on December 25, 2016, after a Russian military plane which included dozens of Red Army Choir members crashed. The Russian military plane crashed on its way to Syria on December 25, with no sign of survivors among the 92 onboard, who included dozens of Red Army Choir members heading to celebrate the New Year with troops. Russia's defence ministry said a body had been recovered from the Black Sea. / AFP PHOTO / Alexander UTKIN
Vágólapra másolva!
Terrorcselekmény nem szerepel a feltételezett okok között, mondta hétfőn az orosz államfő szóvivője, Dmitrij Peszkov, miután vasárnap a Fekete-tengerbe zuhant az orosz hadsereg repülőgépe.
Vágólapra másolva!

Az orosz hadsereg Tu-154-ese vasárnap a Fekete-tengerbe zuhant, a roncsokat a szocsi partoktól másfél kilométerre találták meg. A gépen 92 személy utazott, 84 utas és 8 fős legénység. Az utasok között volt a hadsereg hivatalos ének- és táncegyüttesének, a híres Alekszandrovnak 64 tagja, valamint kilenc újságíró. A zenészek arra készültek, hogy a szíriai hmejmimi orosz légi támaszponton szolgáló orosz katonáknak adjanak koncertet.

Peszkovéhoz hasonló véleményt közölt az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) tájékoztatási részlege. Közleményük szerint azt feltételezik, hogy valamilyen idegen tárgy kerülhetett a hajtóműbe, illetve nem volt megfelelő minőségű a gépbe töltött üzemanyag, aminek következtében a hajtómű veszített teljesítményéből, és leállt.

Nem találtak túlélőket, tíz holttestet már kiemeltek, és azonosításra az orosz fővárosba, Moszkvába szállították őket, közölték a hatóságok. A mentőmunkálatokban mintegy 3500 ember vesz részt, 39 hajó és vízi jármű, továbbá 135 búvárszakértő és hét mélytengeri kutatóhajó. A hatóságok a Földet szondázó műholdak felvételeit is elemzik majd a történtek felderítése érdekében.