Nem kutatják tovább az orosz gép roncsait

Orosz repülőgép
A Rosszija 1 orosz tévécsatorna adásáról készített felvétel a szerencsétlenül járt orosz repülőgép tengerből kiemelt motorjának egy darabjáról, amelyet daruval emelnek be egy hajó fedélzetére
Vágólapra másolva!
Befejezték az orosz védelmi minisztérium Fekete-tengerbe zuhant gépe utáni kutatás intenzív szakaszát - tájékoztatta a TASZSZ orosz állami hírügynökséget a kutatást végző csoport egyik vezetője, aki szerint gyakorlatilag a gép valamennyi darabját a felszínre hozták.
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggelre a kutatásban és a gép törzsének kiemelésében részt vevő hajók elhagyták a szerencsétlenség körzetét.

A Rosszija 1 orosz tévécsatorna adásáról készített felvétel a szerencsétlenül járt orosz repülőgép tengerből kiemelt motorjának egy darabjáról, amelyet daruval emelnek be egy hajó fedélzetére Forrás: MTI/AP/Rosszija 1

Rövidesen befejezik a gép adatrögzítő berendezéseinek elemzését - közölte a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel egy nevének elhallgatását kérő rendvédelmi vezető.

"A pilóták beszélgetését, illetve a repülőgép paramétereit rögzítő berendezések elemzése folytatódik. A munka rövidesen - akár holnap - befejeződhet" - mondta az illetékes, aki szerint mindkét adagrögzítő jó állapotban van. Előzőleg azt mondta, hogy a farokban található, harmadik feketedoboz tönkrement. Károsodást szenvedett a benne lévő szalag, de részlegesen elemezni lehet.

1800 darabot hoztak felszínre

Az illetékes szerint a szerencsétlenül járt gép eddig megtalált mind az 1800 darabját a felszínre hozták. A mentők tizenkilenc holttestet és 239 testrészt találtak a katasztrófa színhelyén.

Az orosz védelmi minisztériumnak a szíriai Latakiába tartó gépe - fedélzetén 84 utassal és a 8 tagú személyzettel - vasárnap reggel zuhant a Fekete-tengerbe két perccel azután, hogy felszállt Szocsi repülőteréről. A gépen katonák, újságírók és egy ismert segélymunkás mellett a hadsereg Alekszandrov művészegyüttesének 64 tagja, valamint művészeti vezetője utazott újévi koncertet adni a hmejmimi orosz légi támaszponton. Az orosz hatóságok szerint terrorcselekmény nem szerepel a szerencsétlenség fő lehetséges okai között.

A gép roncsait a szerencsétlenség után néhány órával Szocsi térségében, a parttól másfél kilométernyire találták meg 50-70 méteres mélységben.