Holttestek között menekültek az isztambuli támadás túlélői

2017.01.01. 14:55

Hatalmas pánikról, fegyverropogásról és földön fekvő emberek tömegéről beszélnek azok, akik túlélték a szilveszteri lövöldözést Isztambulban. Azt mondták, sokkoló volt az, ahogy az önfeledt szórakozás pillanatok alatt tömegmészárlásba fordult. 

Sefa Boydas profi focista az AFP hírügynökségnek beszélt arról, hogy szó szerint holttesteken kellett átgyalogolnia, hogy kijusson az isztambuli Reina klubból, ahol szilveszterezőkre nyitott tüzet egy fegyveres. Legalább 39 embert megölt, többet megsebesített. A lövöldözés előtt mindössze 10 perccel érkezett a szórakozóhelyre.

Forrás: AFP/Ihlas News Agency

"Még a bejárat közelében voltunk, amikor fegyverropogást halottam, közben hatalmas füst és por árasztotta el a termet.

Többen azonnal elájultak

- mondta Boydas, aki úgy emlékszik, hogy pillanatok alatt emberek feküdtek mindenhol a földön. Akik kimenekültek, mind a testek között futottak az ajtó felé.

Forrás: AFP/Yasin Akgul

Sinem Uyanik is ott volt a klubban a támadás idején. A férje meg is sérült. Azt mondta, még fel sem fogta, hogy mi történik körülötte, amikor a férje rázuhant, aztán mások is.

Holttesteket, sérülteket kellett leemelnem magamról, hogy megmozdulhassak és menekülhessek

- mondta. 
Nyilatkozott az AFP-nek egy olasz turista is, aki szerint pillanatok alatt hatalmas káosz lett a klubban. Mások arról számoltak be, hogy több menekülő embernek is súlyos sérülései voltak.