Agyonlőttek egy magyart a Fülöp-szigeteken

Vágólapra másolva!
A saját lakása előtt lőtte agyon a szomszédja a 37 éves M. Dánielt, aki szóvá tette a hangos petárdázást. Az ügyben a magyar külügyi tárca is vizsgálódik, de a Fülöp-szigeteki hatóságoktól még nem sok információt kaptak.
Vágólapra másolva!

Az ABS-CBN News beszámolója szerint a két éve Iloilóban élő magyar férfi hajnali fél egykor kérte meg a biztonsági őrt, hogy szóljon a szomszédjának: fejezze be a hangos petárdázást, mert aludni szeretne.

Az őr eleget tett a kérésnek, de mihelyt továbbindult a körútjára, egy sikolyt hallott, és visszaszaladt a házhoz.

A szomszédot egy 45-ös kaliberű pisztollyal a kezében találta, és bár a fegyvert elvette tőle, nem jelentette az esetet.

Az áldozat szintén magyar menyasszonya három órakor találta meg a holttestet, és ekkor értesítették a rendőrséget.

A szomszéd átadott a rendőröknek egy másik pisztolyt. Azt állítja, hogy M. Dániel belerúgott, mire elveszítette a fejét, bement a házba a fegyveréért, és lelőtte a férfit.

A gyilkossági nyomozás mellett vizsgálják azt is, hogy legálisan tartózkodott-e immár két éve az áldozat a Fülöp-szigeteken, ahol egy éttermet üzemeltetett a partnerével.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium hivatalosan még nem tudja megerősíteni, hogy magyar állampolgár az áldozat, de ők is tudnak M. Dániel ügyéről - mondta el az Origónak Menczer Tamás sajtófőnök.

A rendőrség ráér

A késlekedés részben a Fülöp-szigeteki hatóságokon múlik, amelyek még nem adtak pontos beszámolót a gyilkosságról - hétfőn ugyanis munkaszüneti nap volt,

és a rendőrség csak keddre ígért részleteket.

Sok a furcsa részlet

Úgy tudjuk, a manilai konzulátus próbálta elérni a férfi élettársát is, de ez nem sikerült nekik, a

nő pedig egyelőre nem kereste őket.

Az ügyben sok a tisztázatlan részlet: a külügyi tárca úgy tudja, hogy a biztonsági őr a sikolyon túl több lövést is hallott - a bűntény helyszínén később hét töltényhüvelyt találtak - mégsem jelentette az esetet, és nem nézett körül a gyanús körülmények ellenére sem.

Az áldozat élettársa pedig egy órával a gyilkosság után találta meg a holttestet a házuk udvarán. Ott, ahol a párja már fél egykor összeszólalkozott a szomszéddal, és ahol állítólag

hét lövés is eldördült.

Az avatatlan fül ugyanakkor könnyen összetévesztheti a pisztolylövést a petárda durranásával.