Amerikai M16-osokat gyártanak majd Ukrajnában

Horizontal GUN FAIR TOY Yan Yip, General manager of Yick Fung Ltd, holds up a replica of a M16 assault rifle at their booth at the Hong Kong's Toys & Fair, 08 January 2002.  The fair, being held at the Hong Kong Convention and Exhibition Centre opened tod
Ukrajna valódi M16-osokat gyárt majd, nem pedig replikát
Vágólapra másolva!
Az Ukrán Védelmi Ipari Konszern gyáraiban rövidesen megkezdődhet az M16-os gépkarabélyok sorozatgyártása – jelentette be a vállalat vezérigazgató-helyettese.
Vágólapra másolva!

Volodimir Korobov elmondta, hogy az M16-osok ukrajnai előállítása nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az ukrán fegyveres erők és a védelmi ipar mielőbb alkalmazkodjék a NATO-szabványokhoz.

Az Ukroboronprom vezetője hozzátette, hogy a projekt megvalósítása már célegyenesben van.
„Jelenleg az utolsó tollvonásoknál és a szükséges dokumentumok aláírásánál tartunk. Bízunk benne, hogy rövidesen rátérhetünk a gyakorlati megvalósításra” – mondta Korobov.

Ukrajna valódi M16-osokat gyárt majd, nem replikát Forrás: AFP/Peter Parks

A világ 40 országának hadseregében rendszeresített M16-os a Kalasnyikov gépkarabély legnagyobb riválisa. Bár a lövedékének átütőereje még mindig elmarad az AK-47-től, a kis súlya és pontossága miatt méltó vetélytársa az orosz fegyvernek – írja a Vesztyi.