Zavargások után gyorsítanák a migránsok kitoloncolását

Vágólapra másolva!
Olaszország meggyorsítaná a migránsok kitoloncolását és hazaszállítását - mondta Angelino Alfano olasz külügyminiszter. Az olaszok Nigerrel, Tunéziával és Líbiával állnak közel a megállapodáshoz.
Vágólapra másolva!

A külügyminiszter azután nyilatkozott, hogy a hét elején zavargások voltak egy észak-olaszországi menekülttáborban egy 25 éves elefántcsontparti nő halála miatt, aki az illegális bevándorlók szerint késve kapott orvosi segítséget. A történtek miatt szigorított biztonsági intézkedéseket és ellenőrzéseket tart az olasz belügyminisztérium a migránsokat fogadó nagyobb létesítményekben.

- mondta Angelino Alfano a La Stampa című olasz napilapnak adott interjújában. Ezért kell meggyorsítani a kitoloncolásokat és a hazaszállításokat. Azon vagyok, hogy megállapodások szülessenek, amelyek csökkentik az érkező menekültek számát és megakadályozzák az indulásukat - tette hozzá. Alfano szerint Nigerrel, Tunéziával és Líbiával állnak közel a megállapodáshoz. A visszaszállításokért cserébe az olasz kormány különböző támogatásokat ajánlott fel.

Jelenleg 8000 olasz településen közel 2800 menekülteket fogadó létesítmény működik.