Lövöldöztek egy floridai reptéren, öt ember meghalt

Fort Lauderdale, 2017. január 6. Az NBC televízió Local10 csatornáján közreadott, videofelvételről készült kép emberekről a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőtér kifutóján 2017. január 6-án, miután lövöldözés történt hogy az egyik terminál csomagkiadásánál. A legfrissebb hírek szerint öt ember életét vesztette, többen megsebesültek. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözőt őrizetbe vették. (MTI/AP/NBC TV Local10)
Vágólapra másolva!
Lövöldöztek a floridai Fort Lauderdale repterén. A helyi seriffhivatal közlése szerint öten meghaltak, nyolcan megsérültek, egy embert őrizetbe vettek, a seriff szerint sértetlenül. A megyei főfelügyelő szerint a lövöldöző utas volt egy kanadai járaton, engedéllyel vitt magával fegyvert a táskájában. A fegyvert a mosdóban vette elő. Bill Nelson szenátor azt nyilatkozta, a gyanúsítottnál katonai igazolványt találtak, de nem tudni, az övé volt-e. A lövöldöző nem kiabált, nem mondott semmit, amikor leadta a lövéseket, a hatóságok vizsgálják, terrortámadás történt-e.
Vágólapra másolva!

Lövöldözés történt a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén pénteken.

A Broward megyei seriffhivatal közlése szerint több ember meghalt, illetve többet kórházba szállítottak. A hivatal később azt írta, öt ember halt meg, nyolc pedig megsérült, és kórházba került.

Több száz utast és dolgozót evakuáltak a reptér aszfaltjára.

A reptér közlése szerint minden forgalmat felfüggesztettek.

Őrizetbe vettek egy embert

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözőt őrizetbe vették. Az MSNBC televízió helyszíni tudósítása szerint az elfogott férfi az egyetlen gyanúsított.

Szemtanúk szerint a lövöldöző 20-es éveiben járt, Star Wars-póló volt rajta.

Egy szót sem szólt, nem kiabált, miközben az emberek közé lőtt a csomagkiadásnál.

Utas volt egy kanadai járaton

Scott Israel Broward megyei seriff sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, a gyanúsítottat sértetlenül vették őrizetbe, a rendvédelmi szervek egy tagja sem adott le lövést.

Chip LaMarca megyei főfelügyelő az AP hírügynökségnek azt nyilatkozta, a gyanúsított utas volt egy kanadai járaton, a fegyvert engedéllyel vitte a táskájában. A fegyvert a mosdóban vette ki a táskájából, ezután kezdett lövöldözni.

Barbara Sharief, Broward megye polgármestere azt nyilatkozta, vizsgálják az elkövető indítékait. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra a személyazonosságát és a lövöldözés körülményeit.

Katonai igazolvány lehetett nála

Bill Nelson szenátor egy sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, a lövöldözőnél katonai igazolványt találtak, de nem világos, az övé volt-e. Az igazolványon az Esteban Santiago név áll, írja az AP.

A megsebesített áldozatok egyikét viszik a helyi kórházba Forrás: MTI/AP/South Florida Sun-Sentine/Taimy Alvarez

A légitársaság nem tud róla

Az Air Canada azt közölte, hogy nem volt Esteban Santiago nevű utasuk, és olyan sem, aki engedéllyel vitt volna fegyvert a poggyászában.

Volt egy második pánik

Magyar idő szerint este 9 előtt (több mint egy órával a lövöldözés után) a seriffhivatal azt írta, meg nem erősített információk szerint újabb lövések dördültek a reptéren, keresik az újabb lövöldözőt.

Scott Israel seriff később azt nyilatkozta, nincs rá semmiféle bizonyíték, hogy újabb lövések vagy második lövöldöző lettek volna.

Senkit sem engedtek ki

Ari Fleischer, George Bush kormányának sajtószóvivője a reptéren volt a lövöldözés idején, az eseményekről a Twitteren számolt be. Nem sokkal első tweetje után azt írta, minden nyugodt, de a rendőrség senkit sem enged ki a reptérről.

A serif is megerősítette, hogy a repülőtér egyelőre lezárva marad. A bent rekedt embereknek vizet osztanak.

Nem volt fenyegetés

Értesülések szerint sem a floridai repülőteret, sem az Egyesült Államok más légikikötőit nem érte korábban fenyegetés, a támadás váratlan volt.