13-an meghaltak influenzában egy francia idősek otthonában

lyon vieux lyon fourvière quartier france lyonnais ville europe cityscape paysage immeuble vue hauteur traboule voyage tourisme downtown centre ville européen français architecture presqu'île rue ruelle toit maison typique pittoresque vacances ancien cons
Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb és leggazdagabb francia városban, Lyonban az egyébként jó nevűnek tartott idősek otthonában karácsony és a mostani hétvége között 13 idős ember halt meg influenzában. Ami a legfurcsább, hogy közülük hatan megkapták az influenza elleni védőoltást. És mégis elkapták a betegséget, és meghaltak.
Vágólapra másolva!

A régió tiszti főorvosa azonnal vizsgálatot indított, több orvos valósággal megszállta azóta az idősek otthonát. Azt is furcsának találják az orvosok, hogy a lyoni idősek otthonában miért csak az emberek 38%-a kapott oltást.

A Le Figarónak nyilatkozott a vizsgálatról Emilie Arabian orvosnő is, de egyelőre semmi konkrétumot nem tud senki. Bár a régió egészségügyi vezetői tagadják, kétségtelen: a franciaországi orvosi ellátás diszfunkcióját, mondhatni működésképtelenségét mutatja, hogy két héten belül 13 idős ember meghalhat influenzában Lyonban, egy idősek otthonában.