Előbb elfogták a terrorristát, aztán megtalálták a fegyvereit

Vágólapra másolva!
Fegyvereket talált vasárnap a görög rendőrség annak a szélsőbaloldali terroristának a rejtőzködési helyén, akit a múlt héten fogott el több évi körözés után.
Vágólapra másolva!

Két puskára, két pisztolyra, négy gránátra és lőszerre bukkantak a hatóság emberei Pola Rupa, a Forradalmi Harc nevű illegális szervezet egyik vezetőjének legutóbbi búvóhelyén.

A 48 éves Rupa - akit igen veszélyesnek minősít a görög rendőrség - 2012 óta volt szökésben, mígnem múlt héten csütörtökön végre sikerült elfognia a rendőrségnek Athénban. Vele együtt őrizetbe vettek egy 25 éves nőt azzal a gyanúval, hogy segített Rupának rejtőzködni.

A Forradalmi Harc nevű szélsőbaloldali csoport 2003-ban háborút hirdetett a kormány ellen, és legalább 16 támadást hajtott végre. 2007-ben rakétát lőtt ki az athéni amerikai nagykövetségre, 2009-ben autóba rejtett pokolgépet robbantott a görög tőzsde athéni épülete előtt, 2013. december 30-án többször rálőtt a görögországi német nagykövet rezidenciájára. A szervezet terrorcselekményei miatt ugyanakkor senki sem vesztette életét.