Újabb két embert vettek őrizetbe a tavalyi párizsi támadásokkal kapcsolatban

2017.01.11. 21:57

Egy házkutatás során újabb két embert vettek őrizetbe a belga hatóságok a tavalyi párizsi merényletekkel kapcsolatban. A gyanúsítottak üzeneteket közvetíthettek a dzsihádisták között.

Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a belga hatóságok a 2015. november 13-i párizsi merényletekkel összefüggésben - közölte a szövetségi ügyészség szerdán.

Üzeneteket közvetítettek

A vádhatóság tájékoztatása szerint

a gyanúsítottakat egy brüsszeli házkutatás során vették őrizetbe, előzetes letartóztatásukról hamarosan dönteni fog a bíróság. Az ügyészség nem közölt további információkat a nyomozás érdekeire tekintettel.

A La Derniére Heure című napilap értesülései szerint a gyanúsítottak logisztikai támogatást nyújtottak a márciusban Brüsszelben öngyilkos robbantásokat elkövető el-Bakraoui fivéreknek. Névtelenséget kérő források arról számoltak be, hogy üzeneteket közvetítettek az érintett terrorsejthez tartozó dzsihadisták között.

Az Iszlám Állam csapott le Brüsszelben és Párizsban

Tavaly március 22-én a belga fővárosban, a Zaventem repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, 32 ember halálát okozva.

A brüsszeli támadásokban 32 ember halt megForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130-an vesztették életüket. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a merényleteket kitervelők és elkövetők csoportjai között.

Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.