Trump: Merkel katasztrofális hibát követett el a migránsok befogadásával

Trump announces Foreign and Security Policy in Philadelphia 2016 United States Presidential Election FOREIGN POLICY Security Policy Policy Speech Political Rally WAR Conflict Terrorisme Military DEMOCRACY US Republican Party Donald Trump Michael Flynn Uni
Republican Presidential Candidate Donald Trump outlines his campaign's Security and Foreign policies for a small group in the Lincoln Room of the Union League of Philadelphia, in Philadelphia, Pennsylvania, on September 7, 2016. (Photo by Bastiaan Slabbers/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Donald Trump szerint Angela Merkel német kancellár "katasztrofális hibát" követett el "az illegális" migránsok befogadásával. Szerinte a britek után mások is kilépnek majd az Európai Unióból.
Vágólapra másolva!

A jövő héten hivatalba lépő következő amerikai elnök a The Timesnak adott interjúban úgy vélte, hogy az Európai Uniónak komoly károkat okozott a migrációs válság.

Azt mondta, nagyra becsüli Angela Merkelt, de hiba volt befogadni azt a sok illegálisan érkezőt, akikről azt sem tudják, honnan jöttek.

– mondta.

Szerinte emiatt további országok követik majd a brit példát és hagyják el az uniót.

Mint minden ember és ország, az Egyesült Királyság is önazonosságának megőrzésére törekedett – fogalmazott Trump.

Donald Trump Forrás: NurPhoto/Bastiaan Slabbers/NurPhoto/Bastiaan Slabbers

Arról beszélt a lapnak, hogy azzal az alapállással kezdi elnöki tevékenységét, hogy megbízik Putyinban, csakúgy, mint Angela Merkel német kancellárban. "Majd meglátjuk, hogy ez meddig tart. Lehet, hogy egyáltalán nem sokáig" – tette hozzá.

Atomfegyver-csökkentés a szankciók feloldásáért

Putyintól az atomfegyverek számának csökkentését várja cserébe azért, hogy feloldják az amerikai szankciókat. Kijelentette: meg kell vizsgálni, hogy

Trump szerint ebbe beletartozik az is, hogy a nukleáris fegyverzetet "nagyon jelentősen csökkenteni kell".

"Oroszország nagyon megszenvedi a szankciókat, és én úgy gondolom, hogy (ebben az ügyben) történhet valami, amivel sokan jól járnának" – fogalmazott a megválasztott elnök.

Az ország történetének legrosszabb döntése

Donald Trump élesen bírálta az Egyesült Államok külpolitikáját is. Szerinte az ország történetének legrosszabb döntése volt Irak lerohanása, és Afganisztánban is rosszul mennek a dolgok.