Kórházba vitték idősebb George Busht

George H. W. Bush
DURHAM, NC - JANUARY 18: Former U.S. President George H.W. Bush waves to fans during a game between the North Carolina State Wolfpack and the Duke Blue Devils at Cameron Indoor Stadium on January 18, 2014 in Durham, North Carolina. Duke defeated NC State 95-60. (Photo by Lance King/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kórházba vitték idősebb George Bush volt amerikai elnököt. Mint később kiderült, légzési nehézségei voltak.
Vágólapra másolva!

Jean Becker, Bush hivatalának vezetője azt mondta a KHOU houstoni televízió, hogy a 92 éves politikust egy houstoni kórházba vitték, állapota stabil.

George H.W. Bush betegségéről egyelőre nem közöltek konkrétumokat Forrás: Getty Images/2014 Lance King/Lance King

Bush jól van, és várhatóan néhány napon belül hazaengedik.

A politikus az utóbbi években tolószékbe kényszerült, és 2014-ben kétszer is kórházban kezelték: egyszer hosszú hetekig tüdőgyulladással, majd később légzési nehézségekkel – emlékeztetett a Reuters.

2015 júliusában pedig eltört egy csont a nyakában, amikor elesett maine-i otthonában.

Az Obama házaspárral 2014-ben Houstonban Forrás: AFP/Brendan Smialowski

George Herbert Walker Bush 1989 és 1993 között volt az Egyesült Államok 41-ik elnöke. Fia, George W. Bush volt az Egyesült Államok 43. elnöke.

Az amerikai médiában a közelmúltban napvilágot láttak aggodalomra okot adó hírek idősebb Bush egészségi állapotáról. Pénteken lesz az Egyesült Államok 45. elnökének, Donald Trumpnak a beiktatási ünnepsége, amelyen jelen lesz több volt amerikai elnök is, de a híradások szerint az idősebb Bush várhatóan nem tud Washingtonba utazni.