Ágyútalálat zavarta szét az ünneplő tömeget Aleppóban

Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak csütörtökön az észak-szíriai Aleppó keleti felében becsapódott ágyúlövedékektől, nem messze a város főterétől, ahol a damaszkuszi rezsimet támogató emberek több ezres tömege ünnepelte a kormányerők decemberi aleppói győzelmét.
Vágólapra másolva!

Az ágyúlövedékek néhány kilométerre csapódtak be a város Szaadallah adzs-Dzsabri nevű főterétől, ahol hatalmas hangszórókból zene szólt, emberek táncoltak és Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányát támogató jelszavakat skandáltak.

Az embersereg az ágyúzás hangjára hamar szétszéledt.

Az incidens ismét ráirányította a figyelmet a törékeny aleppói biztonsági helyzetre, amelynek korábban felkelők ellenőrzése alatt álló részeit a kormányerők hosszas harcok után, december 22-én vonták ellenőrzésük alá.

Aleppót a december 30-án életbe lépett tűzszüneti megállapodás ellenére a felkelők rakétákkal és aknavetőgránátokkal lövik a város nyugati külterületeiről.

A fegyvernyugvás dacára mindkét fél hajt végre támadásokat.

A tűzszünet hatálya nem terjed ki az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezetre és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló fegyveres csoportokra.