Jutalmat ígérnek az eltűnt maláj gép megtalálójának

Malaysian Airlines MH370
Indian sand artist Sudersan Pattnaik gives final touches on a sand sculpture with a message of prayers for the missing Malaysian Airlines flight MH370 - which vanished from radar early on March 8 somewhere at sea between Malaysia and Vietnam - at Puri beach, some 65 kilometers away from Bhubaneswar, on March 9, 2014. Malaysia on March 9 said a missing airliner carrying 239 people may have inexplicably turned back, as authorities launched a terror probe into the plane's sudden disappearance, investigating suspect passengers who boarded with stolen passports. AFP PHOTO/ASIT KUMAR
Vágólapra másolva!
Malajzia jutalmat fizet annak a magáncégnek, amelyik megtalálja az MH370-es járat törzsét. Az eltűnt gép utáni kutatást három év után függesztették fel.
Vágólapra másolva!

Ausztrália, Malajzia és Kína kedden felfüggesztette a kutatást, így egyelőre megoldatlan a repüléstörténet legnagyobb rejtélye. A Boeing 777-es 2014 márciusában tűnt el 239 emberrel a fedélzetén.

Nem akarják feladni a reményt Forrás: AFP/Asit Kumar

Csütörtökön Abdul Aziz Kaprawi maláj közlekedésiminiszter-helyettes bejelentette, hogy a kormány nem bánja, ha megbízható magáncégek folytatják a kutatást, és jutalmat fizet annak, aki megtalálja a gép törzsét.

A Reuters jelentése szerint egyelőre nem döntötték el, mekkora legyen a jutalom összege, de a kutatás összes költségét az érintett magáncégnek kell állnia.

A hároméves kutatás 150 millió dollárt emésztett fel.