Összeomlott egy toronyház Teheránban

Teherán, tűz
Teherán, 2017. január 19. Daruk emelőkosarában érkeznek tűzoltók a lángokban álló Plasco toronyházhoz Teheránban 2017. január 19-én, miután egyelőre ismeretlen okból tűz ütött ki az épületben, amelynek felső szintjei beomlottak. Az iráni állami televízió szerint a felhőkarcolóban rekedt emberek és a tűzoltók közül többen életüket vesztették, legkevesebb 38-an megsérültek. (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)
Vágólapra másolva!
Legalább 75 ember, köztük 45 tűzoltó megsérült, amikor tűz következtében összeomlott egy toronyház Teheránban. Egyes jelentések szerint félő, hogy legalább harminc tűzoltó meghalt a balesetben.
Vágólapra másolva!

Ez volt az egyik legrégibb toronyház Teheránban, amely nagyrészt egy bevásárlóközpontnak és varrodáknak adott helyet – jelentette az iráni állami televízióra hivatkozva a Reuters.

Daruk emelőkosarában érkeznek tűzoltók a lángokban álló Plasco toronyházhoz Teheránban Forrás: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Legalább 38 embert szállítottak kórházba, de legtöbbjüket ellátás után kiengedték. A rendőrség lezárta a környéket, folyik a mentés.

Iráni tűzoltó siratja a lángokban álló toronyházban rekedt munkatársait az épület oltása alatt Forrás: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Azt egyelőre nem tudni, hogy vannak-e halálos áldozatok – számolt be az IRNA hírügynökségre hivatkozva a Deutsche Welle internetes oldala.

A 15 emeletes ház felső része égett, és több tucatnyi tűzoltó lehetett az épületben, amikor összeomlott, méghozzá pillanatok alatt.

Az orosz Rt.com szerint félő, hogy legalább 30 tűzoltó meghalt, a mentésben részt vevők közül 50-100 ember lehet a romok között.

Dzsalál Malkekiasz, a tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy többször is figyelmeztették az épület kezelőit, milyen veszélyes tűzbiztonsági szempontból a ház. „Még a lépcsőházakban is ruhákat tároltak, ami ellent mond minden szabályozásnak” – emlékeztetett.