Sokakat menthetett meg az ablakot betörő diák

Olaszország, halálos buszbaleset, A4-es autópálya, Verona
Verona, 2017. január 21. Az olasz rendőrség által közzétett felvételen a magyar diákokat szállító, kiégett autóbusz az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2017. január 21-én. A Franciaországból hazafelé tartó busz balesetében tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Hősi halottként említi az olasz sajtó azt a magyar diákot, aki utolsó erejével törte ki a lángoló turistabusz ablakát. A veronai karambol pusztító erejű volt, a busz jobb oldalán, elől utazók azonnal meghalhattak.
Vágólapra másolva!

Egy hős diák is meghalt a péntek éjjeli busztragédiában – jelentette be Girolamo Lacquaniti, a veronai rendőrkapitányság vezetője.

A rendőrtiszt szerint a fiút már holtan találták meg a hatóságok: kezében ablaktörő kalapácsot tartott - korábban ő törte be a busz egyik ablakát, amin több utastársa is kimenekülhetett. A fiú életeket mentett meg, de magán segíteni már nem tudott, testét a betört ablak közelében találták meg.
Az olasz rendőrség szerint a busz nem haladt túl gyorsan, de az ütközés így is pusztító erejű volt: a busz jobb oldalán az első hét sor ülés azonnal szétroncsolódott – lehetséges, hogy az itt ülő áldozatok rögtön meghaltak.