Buszbaleset: az ablakon menekült az egyik megsérült diák

Olaszország, halálos buszbaleset, A4-es autópálya, Verona szinyei gimnázium
Verona, 2017. január 21. A veronai buszbaleset egyik túlélője (b) egy mentőautóban, az észak-olaszországi Veronában 2017. január 21-én. Az éjjel a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz balesetet szenvedett, majd kigyulladt. A balesetben tizenhat diák életét vesztette, a sérültek száma huszonhat. (MTI/AP/Antonio Calanni)
Vágólapra másolva!
Ezekben az órákban indulnak haza az olaszországi buszbaleset sérültjei a veronai hotelből, ahol elszállásolták őket, miután elengedték őket az orvosok. Az Origónak sikerült beszélnie az egyik diákkal.
Vágólapra másolva!

Nagyon sok magyar szót hallani a veronai szálloda környékén, ahol az olaszországi buszbaleset után a könnyebb sérülteket szállásolták el. Több magyar rendszámú autót is látni, a diákok többségét a szüleik viszik haza. Van, akit a kamerák előtt, míg másokat a hotel hátsó kijáratán, hogy ne lehessen lefényképezni őket.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

A diákok már túl vannak a többórás kihallgatásokon, mindent elmondtak a rendőröknek, amit tudtak. Pszichológus is foglalkozott velük.

Az egyik fiú, aki a fején sérült meg, azt mondta, nem sokat, de legalább néhány órát tudott aludni a baleset után.

Nem emlékszik minden részletre, viszont azt tudja, hogy az ablakon menekült ki.

A magyar és az olasz rendőrök most próbálják kideríteni a baleset okát, de ahogy az Origónak a helyszínen mondták, nehéz dolguk van a nagyon nyomszegény környezetben. A nyomozást nehezíti, hogy a szemtanúk kevés részletre emlékeznek, ráadásul a busz teljesen megsemmisült, így nem maradt olyan műszaki adat, amelyből meg tudnák állapítani, hogy pontosan mi történt. Így arra sincs bizonyíték, amit az autópályán utazó szemtanúk állítottak, hogy megsérült volna a kerék, vagy füstölt volna a motortér.