Társa is lehetett a terrorizmus miatt elfogott bécsi fiatalnak

2017.01.22. 19:31

Őrizetbe vették a németországi Neuss-ban a Bécsben terrorizmus gyanújával elfogott fiatal egy feltételezett társát - közölték vasárnap német illetékesek.

A 21 éves férfit még szombaton vették őrizetbe lakásában az észak-rajna-vesztfáliai településen, egy terrorelhárító rendőrségi alakulat bevetésével. A tartományi bűnügyi hivatal és a düsseldorfi ügyészség tájékoztatása szerint súlyos, állami elleni bűncselekmény előkészítésével gyanúsítják. Részleteket hivatalosan nem közöltek.

A Focus című német hírmagazin értesülése szerint a gyanúsított a Bundeswehr - a német hadsereg - intézményei vagy katonái ellen tervezhetett merényletet a Bécsben pénteken elfogott fiatalemberrel együtt. Közösen robbanószerekkel kísérleteztek a neuss-i lakásban, és lehetséges célpontokról beszéltek.

Bécsben pénteken egy 17 éves fiatalt vettek őrizetbe terrorizmus gyanújával. Német hírportálok beszámolói szerint az illető albán származású osztrák állampolgár. A Kronen Zeitung című osztrák napilap vasárnapi jelentése szerint az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet követőjének vallotta magát kihallgatásán.

A lap arról is beszámolt, hogy a rövidesen nagykorúvá váló férfi az interneten tanulmányozta, mi kell egy pokolgép készítéséhez, és azon volt, hogy összegyűjtse a robbanószerkezethez szükséges anyagokat.