Tucatnyi holttest egy mexikói üdülővárosban

Vágólapra másolva!
Tizenkét megcsonkított holttestet találtak a hétvégén a mindenekelőtt amerikai turisták körében kedvelt nyugat-mexikói Manzanillo kikötővárosában – közölték helyi hatóságok hétfőn. Az AFP francia hírügynökség szerint a mexikói drogháború immáron eddig biztonságosnak vélt területekre, így Manzanillóra is kiterjedt.
Vágólapra másolva!

Carlos Heredia rendőrfőnök elmondta, hogy hét lefejezett és megcsonkított holttestet találtak szombaton egy manzanillói bekötőúton hagyott taxiban. A halottak egyike nő volt – tette hozzá.

További öt halottat találtak vasárnap egy erdőségben. A rendőrség egyik szóvivője szerint a holttestek félmeztelenek voltak, és egyértelműen kínzásra utaló nyomokat fedeztek fel rajtuk.

A rendőrség mindkét tetthelyen

a befolyásos Jalisco Nueva Generación (Jalisco Új Nemzedék) nevű drogkartell üzeneteit találta.

A Jalisco Nueva Generación egykor a Sinaola bűnszervezettel állt szövetségben. Mióta azonban annak vezetőjét, Joaquín Guzmánt, a ragadványnevén El Chapóként (Köpcösként) is emlegetett mexikói drogbárót múlt pénteken kiadták az Egyesült Államoknak, szakértők a drogkereskedelem ellenőrzéséért folytatott véres bandaháborúval számolnak. Ugyanakkor – teszik hozzá – a Jalisco Nueva Generación szervezetén belüli ellentétek is kiéleződtek az utóbbi időben.