Vegyi fegyveres támadástól tartanak Németországban

migráció, migráns, erőszak, Berlin Moabit nevű városrésze Berlin, 2016. szeptember 28.
Rendőrségi helyszínelők egy menekültszállásnál Berlin Moabit nevű városrészében 2016. szeptember 28-án hajnalban. Előző este német rendőrök lelőttek egy megbilincselt t
Rendőrségi helyszínelők egy menekültszállásnál Berlin Moabit nevű városrészében 2016. szeptember 28-án hajnalban. Előző este német rendőrök lelőttek egy megbilincselt társára késsel támadó menedékkérőt a szálláson, aki kórházba szállítását követően belehalt a sérülésbe. A meglőtt 29 éves férfi azért támadhatott rá 27 éves lakótársára, mert az egy közeli parkban aznap megerőszakolt egy nyolcéves kislányt, aki valószínűleg a meggyilkolt menedékkérő lánya volt. (MTI/EPA/Gregor Fischer)
Vágólapra másolva!
A német szövetségi bűnügyi hivatal a Bild című lap keddi értesülése szerint arra figyelmeztetett, hogy iszlamisták vegyi fegyverrel hajthatnak végre terrortámadást Németországban.
Vágólapra másolva!

A legszélesebb nyomozati jogkörű német rendőrségi szerv kockázatelemzése szerint valós veszély a terrortámadás vegyi anyagok felhasználásával, mert vannak az országban iszlamisták, akik tudnak és akarnak szerezni és céljaikra felhasználni "vegyi anyagokat nagyobb mennyiségben".

Képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA/DPA/Gregor Fischer

A szövetségi bűnügyi hivatal jelentése szerint a "reális opciók" közé tartozik a vegyi támadás társasházak ivóvízellátása ellen, és fokozott veszélyt jelentenek a lakosságra a vegyi üzemek vagy vegyipari szállítmányok elleni esetleges támadások.