Hulla volt a víztározóban, melynek vizét ezrek itták

Vágólapra másolva!
Két holttestet találtak a sztavropoli vízművek tározótartályában, amelynek vizét Lev Tolsztoj szülőhelyének lakosai is fogyasztják. A testek már napok óta ott lehettek. 
Vágólapra másolva!

A holttesteket csak az után fedezték fel, hogy az egyik eltömítette a tartály kifolyónyílását. A helyszíni szemle során megállapították, hogy az áldozatok a vízművek alkalmazottai, akik a múlt hét közepén voltak szolgálatban.

A fogyasztók egyike sem panaszkodott a csapvíz furcsa ízére vagy szagára. Mint ahogy a vízművek vezetőinek sem tűnt fel, hogy a munkások már jó ideje nem jelentkeznek szolgálatra.

Vízkeresztet ünnepelhettek

A holttesteken nem találtak erőszakos cselekményre utaló nyomokat. Azt feltételezik, hogy az áldozatok a múlt heti ortodox vízkereszt ünnepének alkalmából úgy döntöttek, hogy csobbannak egyet a tározó tiszta vizében. Alighanem egyikük rosszul lett a dermesztő vízbe merülve, és a társa megpróbált a segítségére sietni.

Mérgezés pedig azért nem történt, mert az éppen csak a fagypont feletti hőmérsékletű vízben csak huzamosabb idő múlva indult meg a holttestek bomlása, és az is lassan történt.

A Jasznaja Poljana mellett tucatnyi környékbeli község lakosainak is ebből a tározóból szolgáltatják a vezetékes ivóvizet – adta hírül az Uljanovszkaja Pravda.