Zeman: Trump védelmezi az országát

Vágólapra másolva!
Milos Zeman cseh államfő üdvözölte Donald Trump döntését, amivel azonnali hatállyal beutazási tilalmat vezetett be hét muszlim országgal szemben.
Vágólapra másolva!

"Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke védelmezi országát, az állampolgárok biztonságát tartja szem előtt. Pontosan azt teszi, amit az Európai Unió elitje nem tesz" - tolmácsolta a cseh köztársasági elnök véleményét Jirí Ovcácek szóvivő a Twitteren közölt bejegyzésében.

Zeman úgy véli, szövetségest talált

"Az elnök úr már régen ellenzi a muszlim migránsok befogadását. A Cseh Köztársaság állampolgárainak a biztonságát prioritásnak tartja. Most szövetségest találtunk az Egyesült Államokban" - írja Jirí Ovcácek.

Milos Zeman a migránsválság során az elmúlt két évben

többször követelte, hogy Csehország és az Európai Unió szigorítsa meg a határainak védelmét,

és korlátozza a migránsok beözönlését. A cseh elnök szerint a muszlim migránsokat nem szabadna beengedni Európába, mert kultúrájuk összeegyeztethetetlen az európai kultúrával, és semmiféle lehetőséget nem lát a bevándorlók társadalmi integrálására. Zeman úgy véli, hogy egyértelmű összefüggés van az iszlám bevándorlók és az Európában történt terrorista cselekmények között. A cseh államfő migránsügyben elfoglalt álláspontját több nemzetközi emberi jogi szervezet és európai politikus is bírálta.

Milos Zeman év végi televíziós beszédében elutasította, hogy Csehország önkéntesen befogadjon 6200 muszlim migránst. Kijelentette: a muszlimok befogadása cseh területre hátországot teremthetne a terrortámadások számára.