A Kreml szerint Trump és Putyin jó hangulatban beszélgetett

Vágólapra másolva!
Jó hangulatban beszélgetett telefonon Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök. Egyetértettek abban, hogy egyenlő mértékben törekedjenek az orosz-amerikai kapcsolatok stabilitására és fejlesztésére - közölte szombaton a Kreml.
Vágólapra másolva!

A két államfő között ez volt az első telefonbeszélgetés Trump elnöki beiktatása óta.

A szankciókról nem volt szó

Bár Vlagyimir Putyin és Donald Trump is hangsúlyozta a gazdasági kapcsolatok helyreállítását, a Kreml tájékoztatása szerint nem került szóba az Oroszország ellen hozott amerikai szankciók enyhítése.

Együtt harcolnának az ISIS ellen

A Kreml közlése szerint az amerikai elnök támogatta annak ötletét, hogy Washington és Moszkva együttműködjön az Iszlám Állam (IÁ) elleni harcban Szíriában.

Trump Merkellel is beszélt

Donald Trump amerikai és Angela Merkel német kancellár egyetértett abban, hogy a NATO "alapvető fontosságú" szerepet játszik a transzatlanti együttműködésben és a nemzetközi biztonság fenntartásában.

A két politikus szombaton első ízben tárgyalt egymással telefonon Trump elnöki beiktatása óta. A telefonbeszélgetés után kiadott közös közleményük szerint egyetértettek abban, hogy a NATO-tagországoknak méltányosan ki kell venniük részüket a kollektív biztonságuk megteremtésében. Osztották azt a véleményt is, hogy tovább kell mélyíteni Németország és az Egyesült Államok kapcsolatait, és erősíteni kell az együttműködést a terrorizmus elleni harcban.