Lejárt a határidő, Marine Le Pen nem fizetett

2017.02.01. 11:02

300 ezer eurót követelt vissza az Európai Parlament Marine Le Pentől. A határidő éjfélkor lejárt, de ahogy ígérte, a francia Nemzeti Front elnöke nem fizette vissza az összeget.

Az EP szerint a politikus jogtalanul fizette ki a 300 ezer eurót az asszisztensének, aki nem a képviselői irodában, hanem a Nemzeti Frontnak dolgozott. Marine Le Pen azonban azt állítja, hogy politikai vendetta áldozata lett – számolt be a BBC.

Marine Le Pen úgy érzi, hogy politikai bosszú áldozataForrás: citizenside.com/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Pascal Lehocq

A politikus tagadja a vádakat, és feljelentést tett hamisítás gyanúja miatt az unió csaláselleni hivatalának igazgatója, a vizsgálatok vezetője és a parlament főtitkára ellen.

Az EP most megvonhatja a francia politikustól a fizetése felét és a költségtérítéseit, ami megközelíti a havi 11 ezer eurót.

Marine Le Pen a tavasszal rendezendő francia elnökválasztás egyik esélyese, a felmérések szerint bejut a második fordulóba, ahol várhatóan vagy a konzervatív Francois Fillon vagy a centrista Emmanuel Macron lesz az ellenfele.