Rakkában nincs vízellátás a légicsapások miatt

Vágólapra másolva!
A Washington vezette nemzetközi katonai szövetség légicsapásai lerombolták az Iszlám Állam „fővárosát", Rakkát ellátó vízvezetéket, így az észak-szíriai városban nincs vízszolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Hammúd al-Músza, a Rakkát Csendben Lemészárolják nevű közösség tagja szerint a péntekre virradóra végrehajtott légicsapások célpontjai a várostól északra fekvő hidak voltak.

Músza szerint megsemmisült az egyetlen csatorna, amely az Eufrátesz-parti város vízellátását biztosította. A vízszolgáltatás megszűnése után az emberek kénytelenek voltak a folyóhoz menni vízért - mondta.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSHD) nevű londoni székhelyű emigráns szervezet szintén közölte, hogy a légicsapások következtében szünetel a városban a vízszolgáltatás.

Rakkának több mint 300 ezer lakosa van, és 2014-ben került az Iszlám Állam uralma alá. A várost és az azonos nevű tartományt rendszeresen támadják az Egyesült Államok vezette szövetségesek, illetve a Damaszkusz fő támogatójának számító Oroszország harci gépei.