Ötszáz terroristát tartóztattak le Törökországban

2017.02.05. 13:40

Az Iszlám Állam mintegy ötszáz feltételezett terroristáját tartóztatták le vasárnap több rajtaütésben – jelentette a Dogan és az Anadolu török hírügynökség. 

A letartóztatottak között sok a külföldi, a gyerek, de olyanok is vannak, akik támadásra készültek vagy merényletet készítettek elő.

A török rendőrség terroristaellenes alakulatának tagjaiForrás: MTI/AP/DHA-Depo Photos/Mahir Alan

Százötven embert a szíriai határ közelében fekvő Sanliurfa tartományban fogtak el a rendőrök, de Törökország több más tartományában is voltak letartóztatások. A fővárosban,  Ankarában mintegy hatvan embert vettek őrizetbe. 

Az Iszlám Állam az elmúlt másfél évben számos támadást hajtott végre Törökországban.

Számos helyszínen ütöttek rajta az elit alakulatok a feltételezett terroristákonForrás: MTI/AP/DHA-Depo Photos/Mahir Alan

Legutóbb szilveszter éjszaka, az isztambuli Reina klubban egy terrorista tüzet nyitott az ünneplőkre, 39 ember meghalt, 69 pedig megsebesült. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Törökország augusztus 24-én Eufráteszi Pajzs néven indított hadműveletet Észak-Szíriában, hogy megtisztítsák a határ mentét a dzsihádistáktól. A török hadsereg pedig két hónapja ostromolja a terrorszervezet második legfontosabb szíriai központját, Báb városát. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK