Ismét rohamot indítottak a szakadárok Donyecknél

Ukrainian servicemen sit atop of their armored personnel carrier as they ride to a position on the frontline near Donetsk, eastern Ukraine, on May 30, 2015. AFP PHOTO / GENYA SAVILOV
Közelharc is zajlik Donyecknél
Vágólapra másolva!
Szombaton 51-szer lőtték a szakadárok az ukrán ellenőrzésű oldalt.
Vágólapra másolva!

Újabb rohamot indítottak a Moszkva által támogatott szakadárok a kelet-ukrajnai fronton, a Donyeck melletti Avgyijivka ipari övezetében, a katonák visszaverték a támadást – jelentette a kijevi hadműveleti parancsnokság.

Szombaton összesen 51-szer lőtték a szakadárok a Donyec-medencében az ukrán ellenőrzésű oldalt, nehéztüzérségi fegyvereket is bevetve.

A legsúlyosabb a helyzet továbbra is Donyeck környékén, de a támadások kiterjedtek a frontvonal teljes hosszára.

Folytatódtak a harcok Donyecknél Forrás: AFP/Genya Savilov

Pavlo Zsebrivszkij, Donyeck megye ukrán ellenőrzésű részének kormányzója arról számolt be, hogy az egy hete tartó tüzérségi csapások következtében Avgyijivkában

179 lakás és családi ház rongálódott meg, és 248 lakost evakuáltak a településről – javarészt gyermekeket és idős embereket.

Eduard Baszurin az önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaság vezetője eközben arról tájékoztatott, hogy az elmúlt napban az ukrán hadsereg csaknem 1800-szor lőtte – egyebek mellett rakéta-sorozatvetőkkel és harckocsikkal – állásaikat, egy szakadár fegyveres megsebesült.