Tizenötezer ember otthona égett le Manilában

Vágólapra másolva!
Tűzvész pusztított szerdára virradóra a Fülöp-szigeteki főváros egyik szegénynegyedében, a tűzoltóság tájékoztatása szerint mintegy tizenötezer ember vesztette el otthonát.
Vágólapra másolva!

Körülbelül ezerkétszáz lakóház vált a lángok martalékává a kikötő melletti nagy kiterjedésű, sikátorok szabdalta Parola nevű városnegyedben, ahol gyakran több család osztozik egy-egy hevenyészett viskón. Edilberto Cruz tűzoltótiszt azt mondta, hogy

a tűzvészben senki sem halt meg, heten szereztek könnyebb sérüléseket.

A hatóságok három menedékközpontot bocsátottak a földönfutóvá vált helybéliek rendelkezésére. Élelemmel és vízzel láttak el mintegy háromezer családot.

Tíz órán keresztül oltották

A lángok kedd este csaptak fel egy házban, majd átterjedtek más épületekre. A tűzoltóknak tíz óra alatt, szerda reggelre sikerült eloltaniuk a tüzet. Helyszíni beszámolók szerint órákkal a lángok megfékezése után még mindig sokan várakoztak a szabad ég alatt, kimenekített portékájukkal együtt.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, de a múltban az ilyen esetek általában a helytelenül bekötött elektromos vezetékek miatt történtek. A manilai szegénynegyedekben gyakran fordulnak elő illegális hálózati bekötések és áramlopások.