Tizenkét ember meghalt földcsuszamlásokban Balin

Bali, földcsuszamlás
Bangli, 2017. február 10. Sárlavina által letarolt földsávot néznek férfiak a Bali indonéz szigeten fekvő Bangli településen 2017. február 10-én. Az előző napon a heves esőzések miatt felázott talaj egy része megindult a Mount Batur vulkán lejtőiről, és három falu több lakóházát temette maga alá Kintamani körzetében. A természeti katasztrófában tizenkét ember életét vesztette, és öten megsérültek. (MTI/EPA/Made Nagi)
Vágólapra másolva!
Tizenkét ember meghalt, és öten megsérültek földcsuszamlásokban az Indonéziához tartozó Bali szigetén - közölte pénteken az indonéz katasztrófavédelmi hivatal.
Vágólapra másolva!

A turisták körében népszerű szigeten Kintamani körzetében három falu több lakóházát temette maga alá a Mount Batur vulkán lejtőiről lezúduló sár. Csütörtök este három helyen is megmozdult a heves esőzések miatt erősen felázott a talaj.

Sárlavina által letarolt földsáv Balin Forrás: MTI/EPA/Made Nagi

A helyi hatóságok arra figyelmeztették a környékbeli lakosokat, hogy az esőzés a hét végén sem áll el, és a vulkán meredek lejtőin fennáll az újabb földcsuszamlás veszélye, illetve árvizek is előfordulhatnak.