Megtiltotta az élőszárnyas importot négy EU-s országból Moszkva

Avian flu outbreaks at bird farms Aomori and Niigata in Japan
An aerial photo shows staffs wearing protective suits are to kill chickens gather in the chicken farm where dead birds by avian flu were found in Sekikawa village, Niigata Prefecture on Nov.29, 2016.( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Az intézkedés Olaszországot, Görögországot, Szlovákiát és Lengyelországot érinti.
Vágólapra másolva!

Az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat február 14-i hatállyal megtiltotta az élőszárnyas és tojás importját négy európai uniós ország több körzetéből a madárinfluenza miatt.

Az intézkedés Olaszország, Görögország, Szlovákia és Lengyelország egyes körzeteit érinti.

Az orosz szakhatóság egy hete tiltotta meg ideiglenesen a szárnyashús és egyéb szárnyas termékek importját a madárinfluenza sújtotta európai országokból, köztük Magyarországról. Az intézkedés a szárnyashúsra és minden belőle készült termékre vonatkozik, beleértve a takarmányt is.

Madárinfluenza elleni védekezés és megsemmisítés egy csirkefarmon - képünk illusztráció Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yoichi Hayashi

Az egy hete hozott intézkedés Ausztriát, Nagy-Britanniát, Magyarországot, Bulgáriát, Görögországot, Németországot, Olaszországot, Hollandiát, Lengyelországot, Romániát, Szlovákiát, Franciaországot, Horvátországot, Csehországot és Svédországot érinti.

Oroszország 2014 augusztusában rendelt el behozatali tilalmat az Európai Unióból származó szárnyashúsra és feldolgozott termékeire,

ám ennek politikai okai voltak, válasz volt az unió által az oroszokkal szemben bevezetett embargóra.