Halálra vert egy migráns egy másikat

Vágólapra másolva!
Halálos áldozata is van annak a tömegverekedésnek, ami egy olaszországi migránstáborban tört ki. Egy huszonéves afrikai halt meg, egy másik migráns verte halálra.
Vágólapra másolva!

Az egyik dél-olaszországi menekültközpontban tört ki tömegverekedés a migránsok között. Egy 25 éves férfit halt meg, egy másik migráns nekilökte egy üvegajtónak, és olyan mélyen megvágta az üveg, hogy már nem tudtak segíteni rajta.

Az őt az üvegajtónak lökő társát, egy szintén huszonéves és szintén Maliból érkezett férfit őrizetbe vették.

Az eset a dél-olaszországi Brognatauro kistelepülés migránsokat befogadó központjában történt. Ez egy szállodaépület, ahol 130 embert helyeztek el. A két afrikai férfi menedékkérelmet nyújtott be Olaszországban, és ennek elbírálására várva két hónapja éltek a központban.

Az olasz belügyminisztérium legfrissebb migrációs adatait a keddi La Stampa napilap közölte. Január 1. és február 13. között 9447 migráns érkezett Olaszországba,

majdnem kivétel nélkül a dél-itáliai partokra. Tavaly ugyanezen időszakban 6123, két évvel ezelőtt pedig 3851-en érkeztek.

Domenico Manzione belügyi államtitkár hangsúlyozta, hogy a tél ellenére is nőtt a migránsok száma. Hozzátette: a tavaly Olaszországba érkezett - rekordnak számító - 181 ezer migránssal kalkuláltak az idei évre is, de a számok ezt máris megcáfolták, a korábbinál is nagyobb tömeggel kel számolni.