Legalább négy halálos áldozata van a kaliforniai viharnak

Vágólapra másolva!
Legalább négy ember halt meg péntek éjjel Kalifornia déli részén a viharban, amely fákat döntött ki, és vízzel árasztotta el az utakat.
Vágólapra másolva!

Los Angeles közelében található Sherman Oaksban kidőlt egy fa, letépte a villanyvezetéket, és rázuhant egy autóra. Egy 55 éves férfi áramütés ért, a kórházban halottnak nyilvánították – jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Két ember egy-egy San Diegó-i autóbalesetben halt meg a heves eső miatt, egy harmadikat pedig egy teljesen víz alá került járműven találtak meg.

Los Angelesben két autó tűnt el egy víznyelőben.

A heves esőzések okozta áradásveszély miatt Los Angeles, Ventura és Santa Barbara megyékben adtak ki figyelmeztetést. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint évek, de talán évtizedek óta nem volt példa akkora viharra, mint amelyet a napokban tapasztalnak meg a kaliforniaiak.

8-25 centiméternyi eső várható, pedig már az eddig leesett mennyiség is rekordot döntött: a Santa Barbara-i repülőtéren például több mint 10 cm eső esett pénteken, kétszer annyi, mint az 1980-ban mért csúcs.

Csak Los Angeles környékén 78 ezer fogyasztó maradt áram nélkül, mert több száz fa és több tucatnyi villanyoszlopot döntött ki a 110 km/órásnál erősebb szél.