Vágólapra másolva!
Elindul a nyolcadik kerületi képviselőségért Bolba Márta evangélikus lelkész, aki azzal lett ismert, hogy cikket írt egy nyolcadik kerületi, zárt körű megbeszélésen elhangzottakról, ráadásul több résztvevő szerint sem igaz, amit leírt. Indulása, amit egy videófelvételen jelentett be, azért is érdekes, mert kevesebb, mint egy hónapja azt fejtegette a Magyar Nemzetnek adott interjúban, hogy ő nem politizál. 
Vágólapra másolva!

Bolba Márta a kvótanépszavazás előtt egy nappal írt blogbejegyzésében állította azt, hogy két héttel korábban, egy zárt körű megbeszélésen, amire a nyolcadik kerületi polgármester, Kocsis Máté egyházi vezetőket hívott, senki nem tudta, hogy hangzik a népszavazási kérdés és azt sem, mi lesz a népszavazás jogi következménye. Azon túl, hogy egy zárt körű megbeszélésről osztott meg információkat, a cikk azért is erősen vitatható, mert Bolba szavait a többi részt vevő vagy nem támasztotta alá, vagy kategórikusan cáfolta.

Kocsis Máté egyszerűen hazugságnak nevezte a lelkésznő írását. „Ez közönséges hazugság. Nem tudom, helyes-e, ha lelkészként valótlanságokkal, csúsztatásokkal szerez magának médiafelületet? Vagy bármit." - írta a polgármester. Amikor a Magyar Nemzet megkérdezte, honnan lehet tudni, hogy igazat mond, hiszen nem készült hangfelvétel, Bolba Márta cinikusan csak annyit mondott: "Maradjon rejtély".

Ebben az interjúban egyébként Bolba következetesen azt fejtegeti, hogy ő nem politikus. Arra a kérdésre, hogy politikai aktivista-e, azt válaszolja, hogy "polgár vagyok, aki érdeklődik a helyi közügyek iránt", majd azt sugallja, hogy ő valójában civil. Később, még annyit mond a tevékenységéről, hogy ő csak nyilvánosan artikulálja közéleti kérdésekben a véleményét, mint sok művész és értelmiségi.

Most mégis bejelentette, hogy elindul a választáson egy Közöd Civil Társaság nevű szervezet jelöltjeként. A liberális Bolba Márta indulása azért is érdekes, mert éppen a liberálisok tartják nagyon fontosnak, hogy az egyházak és egyházi tisztviselők ne politizáljanak.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Balogh István Szilveszter fideszes képviselő lemondott a mandátumáról.