Másfél méteres vízoszlop hömpölygött Jakarta egyes részein

Flood in Indonesia FLOOD Indonesia 2017 February Jakarta monsoon rains
Jakarta, Indonézia
Vágólapra másolva!
Házak ezreit öntötte el a heves esőzések keltette árvíz kedden Jakartában, Indonézia fővárosában, a szennyvízcsatornák sem tudták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot – közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A helyi katasztrófavédelem beszámolója szerint a fővárosban 50 területen okoz súlyos gondokat a víz, a vízoszlop magassága helyenként másfél méteres Jakarta keleti részén. A hirtelen lezúduló csapadék miatt a folyók kiléptek medrükből, és a szennyvízcsatorna-hálózat nem bírt az óriási mennyiségű vízzel.

Jakartában a négy évvel ezelőtt áradáskor kéttucatnyi ember halt meg, tízezrek váltak hajléktalanná. Azóta a 30 milliós nagyvárosban számos árvízvédelmi intézkedést tettek, egyebek között mélyítették a folyók medrét.

Esős évszak Jakartában, Indonéziában Forrás: AFP/2017 Anadolu Agency/Adem Salvarcioglu

Az esős időszak idején gyakoriak az árvizek és földcsuszamlások Indonéziában, az ország más városaiban is hasonló problémák vannak, mint Jakartában. Február elején mintegy negyvenezer embert sújtottak a heves esőzések az ország középső részén és Bali szigetén, a földcsuszamlásokban 13 ember meghalt.