Migránsok fosztogattak egy olaszországi kompon

Vágólapra másolva!
Hatvanhárom algériai férfit vettek őrizetbe az olasz hatóságok kedden, miután a szardíniai Cagliariból Nápolyba tartó komphajón feltörték a kabinokat, zaklatták az utasokat és értéktárgyakat loptak el.
Vágólapra másolva!

A hatóságokat a komphajó kapitánya értesítette. A rendőrség Nápoly kikötőjében várta a hajót, amelyről leszállították az algériai csoportot. Huszonkilencet közülük már korábban kiutasítottak Olaszországból, ennek ellenére nem hagyták el Itáliát.

Az algériai férfiak nagy része az utóbbi napokban érkezett meg Szardínia partjaira. A két ország közötti megállapodás értelmében az algériai állampolgárok nem jogosultak menedékkérelemre Olaszországban, ezért

megérkezésük után azonnali kiutasították őket.

Hét napjuk volt, hogy elhagyják Olaszországot.

Cagliariból azonban komphajóval Nápolyba keltek át. Az éjszakai hajóút alatt hatalmukba kerítették a kompot,

feltörték a kabinokat, zaklatták az utasokat, mobiltelefonokat és mást loptak el.

A szardíniai rendőrszakszervezet közleménye szerint egyre több illegális bevándorló érkezik a szigetre Algériából, és hiába utasítják ki őket, nem távoznak, elszállításukra pedig Szardíniának nincsen se eszköze, se forrása. A szardíniai hatóságok szerint az illegális bevándorlók veszélyeztetik a közbiztonságot, mivel érkezésükkel a szigeten emelkedett a lopások, rablások száma.

Algériai bevándorlók kiraboltak egy szupermarketet és egyikük szexuális erőszakot is elkövetett. Vannak közöttük, akiket már évekkel ezelőtt kiutasítottak Olaszországból, mégis Itáliában maradtak illegális bevándorlóként.