Elraboltak egy ukrán politikust, miközben valójában nem

Vágólapra másolva!
Nem sokkal azután, hogy Olekszij Honcsarenk ukrán kormánypárti politikusnak az elrablásától volt hangos az ukrán sajtó, kiderült, hogy az emberrablást valójában az Ukrán Biztonsági Szolgálat szervezte meg, hogy kelepcébe csalja a férfit valóban elrabolni akaró bűnszervezetet.
Vágólapra másolva!

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) meghiúsította Odesszában Olekszij Honcsarenkónak, az ukrán elnök mögött álló parlamenti tömörülés frakcióvezető-helyettesének elrablását. Erről maga a képviselő számolt be egy televíziós műsorban.

Honcsarenko elmondta, hogy az SZBU már hetek óta megfigyelés alatt tartott egy csoportot, amely különböző bűntényeket készült végrehajtani, és őt is tájékoztatták arról, hogy nagy valószínűséggel célpontja lehet ennek a csoportnak, ezért a hatóságok megrendezték az elrablását.

- mondta Honcsarenko. Az őrizetbe vett bűnözőktől fegyvereket és kínzó eszközöket koboztak el.

A megyei ügyész előzőleg közölte, hogy a hatóságok egy járási tanácsi képviselőt gyanúsítottak meg azzal, hogy megrendelte Honcsarenko elrablását. Magyarázata szerint a gyanúsítottnak egy rokona egyike volt azoknak az áldozatoknak, akik 2014. május 2-án az odesszai tűzvészben haltak meg.

A Krím elszakítását követően Ukrajna szerte szervezett épületfoglalások és zavargások egyikén megtörtént tűzvész egyike azoknak a súlyos incidenseknek, amelyek miatt Moszkva folytonosan bírálja Kijevet, mondván, hogy máig nem vizsgálták ki az oroszbarát tüntetők halálának körülményeit.