Négyezer orosz csatlakozott a kormányellenes felkelőkhöz Szíriában

VERTICAL SQUARE FORMAT 2590313 Russia, Moscow. 03/19/2015 March 19, 2015. Russian President Vladimir Putin during a plenary discussion held as part of the conference of the Russian Union of Industrialists and Entrepreneurs. Ramil Sitdikov/RIA Novosti
Vlagyimir Putyin
Vágólapra másolva!
Csak Oroszországból már négyezer ember csatlakozott a kormányellenes felkelőkhöz Szíriában - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. 
Vágólapra másolva!

A szíriai kormányellenes felkelők oldalán jelenleg mintegy négyezer Oroszországból és további ötezer más volt szovjet tagköztársaságból származó fegyveres harcol - közölte Vlagyimir Putyin elnök Moszkvában hírszerzési forrásokra hivatkozva.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: AFP/RIA Novosti/Ramil Sitdikov

Putyin abból az alkalomból beszélt erről, hogy fogadta az orosz Északi Flotta szíriai küldetésből visszatért és ott érdemeket szerzett tisztjeit. Az elnök hangsúlyozta, hogy az orosz haditengerészet jelentős veszteségeket okozott a nemzetközi terrorcsoportosulásoknak.

Az orosz elnök szerint az általa elrendelt katonai küldetés megteremtette az asztanai béketárgyalások és a genfi egyeztetés folytatásának feltételeit.

"A mi feladatunk a legitim hatalom stabilizálása az országban, valamint az, hogy döntő csapást mérjünk a nemzetközi terrorizmusra" - mondta.