Robbanások egy cseh üzemben, sok sérült

Vágólapra másolva!
Tucatnyi ember - köztük négy tűzoltó is - megsérült egy robbanásban Csehországban, ami egy üzem rektári területén történt. Az üzemben 2015-ben már felrobbant 320 tonna lőpor.
Vágólapra másolva!

Legalább tucatnyian megsérültek egy robbanásban a kelet-csehországi Policka kisváros egykori gépipari üzemében, amelynek nagyobbik része jelenleg raktárként szolgál. Két ember életveszélyes, kettő pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett, a többiek könnyebben sérültek meg.

A rendőrség szerint több tűzoltóegység és a mentőautók mellett két mentőhelikopter is a helyszínre érkezett, de nem tudtak a közelbe menni, mert

még órákkal az első robbanás után is voltak kisebb-nagyobb detonációk a területeről, ahol amúgy robbanóanyagokat és gázpalackokat is tartanak.

A hatóságok az üzemben dolgozókat evakuálták és a rendőrség lezárta az egész környéket.

A raktárt üzemeltető cég egyelőre nem nyilatkozott a történtekről. Ebben a kelet-csehországi gépipari üzemben már 2015 szeptemberében felrobbant 320 tonna lőpor. A környékbeliek évek óta követelik, hogy a hatóságok zárják be az üzemet, vagy legalább szigorúbban ellenőrizzék a tárolást.