77-re nőtt a szíriai öngyilkos merénylet áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.
Vágólapra másolva!

Hetvenhétre emelkedett az észak-szíriai el-Báb város - az Iszlám Állam terrorszervezet korábbi fellegvára - közelében pénteken elkövetett öngyilkos robbantásos merénylet halálos áldozatainak száma - közölte szombaton a londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Rámi Abderrahmán, a szervezet vezetője szerint

a halottak száma 77-re nőtt, közülük 44-en civilek.

Az igazgató csütörtökön még 51-re tette a merénylet halálos áldozatainak számát, azóta, mint mondta, többen belehaltak súlyos sérüléseikbe.

Az öngyilkos merénylő a gépkocsiját robbantotta fel egy faluban, két olyan épület előtt, amelyekben a kormányellenes lázadók katonai, illetve biztonsági főhadiszállása van. A robbanásban többtucatnyian megsebesültek. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.

A török hadsereg és az Ankara által támogatott szíriai lázadók csütörtökön űzték ki az Iszlám Állam fegyvereseit el-Bábból.

Török források szerint a szíriai lázadók offenzívája nehezen halad előre, mert a dzsihadisták elaknásították a terepet, öngyilkos merényletekkel operálnak, és alagutakat építettek.