A sokkoló miatt sztrájkolnak a belga rendőrök

Berlin police test out new tasers taser arms weapons police
A police officer demonstrates the use of a taser at a press conference in Berlin, Germany, 09 February 2017. The non-lethal weapons are being tested out by two branches of the police forces in the city. Photo: Paul Zinken/dpa
Vágólapra másolva!
Sztrájkolni fognak a belga rendőrök, mert egy részük sokkolót fog kapni kipróbálásra, de nem kaptak megfelelő útmutatást arra, milyen körülmények között vethetik be a fegyvert.
Vágólapra másolva!

A belga belügyminisztérium bejelentette, hogy egyes kapitányságok kipróbálásra sokkolót kapnak majd. A cél annak a felmérése, hogy szükség van-e a sokkoló alapfelszereléssé tételére.

Vitatott, hogy kell-e a rendőröknek sokkoló Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Paul Zinken

A probléma az, hogy a rendőrök nem kaptak útmutatást a sokkoló használatához. „Nincs jogszabály szabta keret, a rendőrök személyes felelőssége a fegyver használata. (A minisztérium) elfelejtkezett a kötelező kockázatelemzésről is, ami szükséges egy új fegyver bevezetésekor” – figyelmeztetett közleményében a szakszervezet.

Emiatt sztrájkot hirdettek, de annak időpontját nem jelentették be, ahogyan azt sem, kik vesznek majd részt a munkabeszüntetésben – számolt be a Reuters.