Drón csapódott egy nő lakásába az ablakon keresztül

dróntörvény
Sencsen, 2016. április 20. A DJI (Dajiang Innovation Technology) dróngyártó vállalat legújabb, 2016 márciusában megjelent csúcsmodellje, a Phantom 4 repülési bemutatója a cég központja előtt, a dél-kínai Sencsenben 2016. április 20-án. A Phantom 4 magas minőségű videók és fotók készítésére alkalmas. MTI Fotó: Trebitsch Péter
Vágólapra másolva!
Egy New York-i nő lakásába zuhant be egy drón vasárnap, csak 1 méteren múlott, hogy ne a nőt találja el. A készülék valószínűleg egy olyan típus volt, amit tavaly visszahívtak a hibás akkumulátora miatt.
Vágólapra másolva!

A drón vasárnap este New Yorkban, Manhattanben

egy 27. emeleti lakás ablakát törte be.

Az ott lakó 66 éves nő a számítógépén dolgozott, amikor a drón alig több mint egy méterre tőle lezuhant a padlóra.

Az eset során senki nem sérült meg.

Illusztráció Forrás: MTI/Trebitsch Péter

A nő nem akart nyilatkozni, de a felette lakó szomszéd, Heidrum Pretzel azt mondta, hogy hallotta az üveg törését, majd azt, hogy valaki azt kiabálja:

Ekkor kinézett az ablakon, de nem látott semmit. A mellette lakó nő azt hitte, valaki kiugrott, Pretzel nyugtatta meg, hogy senki nem ugrott ki az ablakon. Azt mondta, ő tudta, hogy egy drón törte be az üveget, mivel pillanatokkal a csattanás előtt látta repülni.

A drón valószínűleg azon készülékek egyike, amelyeket a GoPro tavaly visszahívott,

mivel a drónok akkumulátora hibás, emiatt repülés közben lezuhantak – írja a Mashable. A rendőrség még keresi a tulajdonost.