Nem lép vissza Francois Fillon

2017.03.01. 12:40

Nem száll ki az elnökjelölti versenyből a konzervatív jelölt, Francois Fillon. Ezt maga a konzervatív politikus jelentette be.

Fillon sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy március 15-ére beidézte az ügyészség - számolt be internetes oldalán a Le Figaro.

A pénzügyi visszaéléseket vizsgáló párizsi ügyészség pénteken jelentette be, hogy három független vizsgálóbíró fog a Fillon család feltételezett fiktív parlamenti állásainak ügyében eljárni és az esetleges vádemelésről dönteni.

Francois Fillon nem adja felForrás: AFP/Guillaume Souvant

A január 25-én egy lapértesülés alapján indított vizsgálat arra kereste a választ, hogy Penelope Fillon ténylegesen ellátta-e az asszisztensi teendőket a 2002-ig képviselőként dolgozó férje, majd annak utóda mellett.

Francois Fillon tíz nappal ezelőtt azt mondta, akkor sem lép vissza az elnökjelöltségtől, ha eljárás indul ellene.

A botrány egy hónappal ezelőtti kirobbanása óta a jobbközép Köztársaságiak jelöltje a harmadik helyre csúszott vissza az áprilisi első forduló esélyeit mérő felmérések szerint, és a tőle elpártolók eddig elsősorban a függetlenként induló volt szocialista gazdasági miniszter, Emmanuel Macron szavazótáborát erősítik.