Kitört a botrány a tengerészgyalogosok meztelen fotója miatt

diplomacy defence occupation Horizontal
US Marines come together after having taken part in an amphibian landing excercise in Chonburi on February 17, 2017 during the ten-day multi-nation Cobra Gold military exercise. The annual joint 'Cobra Gold' military exercises kicked off as Asia grapples with uncertainty over the direction of US foreign policy under President Donald Trump. / AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT
Vágólapra másolva!
Meztelen és kompromittáló fotók jelentek meg tengerészgyalogosokról a közösségi médiában. A botrányt egy egykor kitüntetett veterán robbantotta ki, akinek azóta a családját is megfenyegették.
Vágólapra másolva!

A tengerészgyalogságról kipattant hírt egy Bíbor Szívvel kitüntetett veterán hozta nyilvánosságra a War Horse nevű oldalon. Beszámolt arról, hogy számos aktív és már leszerelt katonáról jelentek meg különböző platformokon kompromittáló felvételek – írja a Washington Post.

Januárban kerültek ki az első képek, amelyeken a

gyalogság női tagjai szerepeltek meztelenül, a fotókon a katonák nevét és szervezeti egységüket is megnevezték.

A Haditengerészeti Bűnügyi Nyomozó Hivatal (NCIS) nyomoz az ügyben kapcsolatban. A nyomozás eddigi eredménye, hogy megtalálták azt az eszközt, amelyen a képeket tárolták, illetve egy neve elhallgatását kérő forrás is együttműködik a hatóságokkal.

Az egyik tengerészgyalogos, Marisa Woytekr privát Instagram-oldaláról is kerültek ki olyan fotók, amelyeket nem akart másokkal megosztani, mégis Facebook-csoportokban is publikussá váltak.

Robert B. Neller, a tengerészgyalogság parancsnoka azt nyilatkozta, hogy bármelyik

tengerészgyalogost lejáratni az interneten vagy megtámadni, az gusztustalan és elfogadhatatlan.

– mondta Adam Smith republikánus képviselő.

A hírt kirobbantó egykori katonát és családtagjait is többször halálosan megfenyegették. Még nem derült ki pontosan, hogy a fényképek hány katonát érintenek, azonban

a Facebookon már több tízezres tagsága van annak a csoportnak, amely a témával foglalkozik. A képeken szereplőket folyamatosan érik zaklatások.